Wij zijn trots jullie te kunnen laten kennismaken met de deelnemers van de editie van 2014!!

19 White Rabbit kunstenaars sloegen de handen in elkaar en creëerden 10 multidisciplinaire kunstwerken. Van 2 tot 5 oktober kan je het resultaat van hun samenwerkingen komen ontdekken in het Instituut voor Land- en Waterbeheer in Leuven. Dit leegstaand gebouw wordt tijdelijk in een nieuw jasje gestoken. Snuister door de vele kamers van het gebouw en kom een drankje drinken in onze bar van BAR STAN!

Wat is het doel? De voorbije maanden zijn er samenwerkingen tussen de verschillende kunstenaars vanuit verschillende disciplines op poot gezet worden. De werken die zij samen creëren zullen tentoongesteld worden op onze tentoonstelling.

Wanneer? Dit jaar zal de tentoonstelling doorgaan van 2 tot 5 oktober in het voormalige Bacteriologisch Instituut van Leuven!

De locatie? Het Bacteriologisch Instituut, of heden Instituut voor Land- en Waterbeheer, werd in 1897 gebouwd naar ontwerp van de Leuvense architect A. Van Arenbergh. Het gebouw werd bewoond door patholoog Joseph Denys en gebruikt om studenten te onderwijzen, om onderzoek te voeren en als privévertrek.

In de laboratoria voerde Joseph Denys proeven uit op paarden ter bestrijding van difterie. De bacterie werd ingespoten in de paarden waarop deze antilichamen aanmaakten. Het geneeskrachtige serum werd opnieuw onttrokken van de paarden en gebruikt als geneesmiddel voor de mens.

Het gebouw is intussen beschermd erfgoed en toont ons enkele van de in Leuven oudst bewaarde raamkozijnen en deuren.

Ook de organisatie heeft niet stil gezeten. Zij hebben gewerkt aan een uiteenlopend programma. Het Vierdaagse kunstevenement zit vol met allerlei rand activiteiten. Voor ieder wat wils! Bovendien is de inkom gratis !!

DONDERDAG 2 • 10 / OPENINGSRECEPTIE MET RONDLEIDING / 19u – 23u

19u Opening 20u Rondleiding

VRIJDAG 3•10 / LIVE MUSIC / 19u – 1u

19u30 EME

20u30 Niels Ketelers

21u30 PLAT

22u30 SOWPHIE with birds

23u30 Cold Open

ZATERDAG 4 • 10 / BAZAAR & GRAFFITI WORKSHOP / 15u – 21u

Graffiti workshop €5 : Inschrijven via whiterabbitnetwork@gmail.com

Bazaar : Hou jij van vintage kleding en spullen dan is dit jouw place to be! Neem je graag deel en wil jij een eigen standplaats op onze minimarkt? Vul dan het dit fomulier in en reserveer jouw plekjes (plaatsen zijn beperkt!)

Music by DJ Construkted

ZONDAG 5 • 10 / MEET THE ARTISTS & MUSIC WORKSHOP / 15u – 18u

Music Workshop Back to Basics 15u30- 17u30 €5 : Samen musiceren en improviseren. Geen voorkennis vereist. Inschrijven via whiterabbitnetwork@gmail.com

Koffie en cake by MOK

White Rabbit tentoonstelling
Mixed art