Eveline Lambrechts en Stefanie Geerts kozen samen een foto van drie mineralen op het internet die zo vaak gedeeld werd dat de oorspronkelijke auteur niet te traceren was. Deze foto en dit concept van eindeloos delen inspireerde hen. Beiden namen de foto als vertrekpunt om los van elkaar een werk te maken. Wat ze uiteindelijk gemaakt hadden zagen ze pas van elkaar bij de opbouw. Bij de opstelling hebben ze de foto die ze genomen hadden als vertrekpunt in het midden van hun werken gehangen om een gedeeld drieluik te bekomen.

Eveline Lambrechts heeft een voorliefde voor het grafische lijnenspel; haar zeefdrukken combineert ze vaak met getekende lijnen die aan een gravure doen denken. Herhalingen en hebzucht zijn een rode draad in haar werk.

Stefanie Geerts werkt vaak rond het begrip ‘dynamische schilderijen’ dit zijn beelden die getekend worden door de tijd; objecten die worden waargenomen en vergeten en vervolgens in het geheugen alweer vermengd met de volgende beelden. Wat er van overblijft is de abstractie van kleuren en vormen.

Stefanie Geerts & Eveline Lambrechts
mixed media
Meer foto's Eveline Lambrechts Stefanie Geerts