Mijn werk komt tot stand via een collagetechniek waardoor het resultaat gekenmerkt wordt door gelaagdheid. Door details realistisch uit te werken maar het totaalbeeld te vervormen ontstaat er een bevreemdende realiteit waardoor beelden met soms een gestoorde situatie de boventoon voeren.

Er heerst een mengeling van absurditeit en realisme. Ruimtes worden uit hun voegen getild waarin we als ballingen ronddolen in een angstaanjagende onbegrensdheid. Maquettes tonen een miserabele mensheid die geen greep meer heeft op zijn eigen maaksel. Als een fotograaf verstop ik me achter een lens en creëer ik een afstandelijkheid, maar dring ik binnen in de diepte en stel ik de taferelen scherp.

Na mijn masterdiploma in de interieurarchitectuur ben ik beginnen werken bij ‘Gijs van Vaerenbergh’ (zie beeld 3) en ‘Deprez & Verelst design office’ waar ik mee projecten visualiseer en tot stand breng.

Beeld 1: 'maquette in MDF' - beeld 2: 'tekening in Oost-Indische inkt' - beeld 3: 'maquette Gijs van Vaerenbergh' - beeld 4: 'collage met Oost-Indische inkt en aquarel' - beeld 5: 'collage

Renée Baatsen
Interieurarchitect