Ik ben Eveline Lambrechts, 24 jaar, afgestudeerd master in de vrije kunsten sinds 2012 en op dit moment aan het werk als freelancer. Vorig jaar heb ik ook aan THE WHITE RABBIT deelgenomen en samen gewerkt met Jolien Dirix en Arne Wastyn (wat allebei hééél erg toffe ervaringen waren). De mediums waarmee ik werk hangen af van het onderwerp en de context. Ik werk met installaties, vrije grafiek, fotografie, tekeningen, video en animatie. (Als je met mij wilt samenwerken voor video/animatie moeten we zeker op tijd een scenario uitschrijven en de praktische kant (opname dagen, attributen,…) bekijken. Dit is een zééer tijdrovend proces dus hou dat in het achterhoofd) Aan de video’s die ik gemaakt heb gaat meestal een 1½ tot 2 maanden voorbereidingen aan vooraf zonder de opame en montage bijgerekend.

Ik zoek iemand die in ongeveer hetzelfde inhoudelijke vaarwater als mij vertoeft om samen een VET kunstwerk te maken! Omdat ik zelf niet aanwezig kan zijn heb ik een aantal woorden hieronder geschreven die een blijk geven waarmee ik bezig ben.

Surrealisme, film noir, melancholie, nostalgie. poëtische beelden met pit, bruutheid, handen, paradoxen, autobiografie, Griekse mythes of volksverhalen, traagheid, ridders, stenen of massieven, schaduwen, queeste, consumptie, vertering/eten, narcissen, geometrische lijnen in organische objecten/subjecten, lichaamslijnen, stippellijnen, rituelen zoals reinigingsprocessen, obsceniteit, (genot van) tranen, wanhoop, smelten, spiegelingen, fragmentatie …

Eveline Lambrechts
Vrije grafiek en videokunst
Wordpress