Wij zijn trots jullie te kunnen laten kennismaken met de deelnemers van de editie van 2014!!

20 kunstenaars zullen vanaf april tot oktober de handen in elkaar slaan en samen multidisciplinaire kunstwerken creëren. Samen zullen zij 12 werken creëren. Wij konden reeds met hen kennismaken maar nu krijgen ook jullie die kans! Hieronder krijgen ze elk de kans om zichzelf en hun werk te presenteren.

Wat is het doel? De komende maanden zullen er samenwerkingen tussen de verschillende kunstenaars vanuit verschillende disciplines op poot gezet worden. De werken die zij samen creëren zullen tentoongesteld worden op onze tentoonstelling.

Dit jaar zal de tentoonstelling doorgaan van 2 tot 5 oktober in het voormalige Bacteriologisch Instituut van Leuven!

Het Bacteriologisch Instituut, of heden Instituut voor Land- en Waterbeheer, werd in 1897 gebouwd naar ontwerp van de Leuvense architect A. Van Arenbergh. Het gebouw werd bewoond door patholoog Joseph Denys en gebruikt om studenten te onderwijzen, om onderzoek te voeren en als privévertrek.

In de laboratoria voerde Joseph Denys proeven uit op paarden ter bestrijding van difterie. De bacterie werd ingespoten in de paarden waarop deze antilichamen aanmaakten. Het geneeskrachtige serum werd opnieuw onttrokken van de paarden en gebruikt als geneesmiddel voor de mens.

Het gebouw is intussen beschermd erfgoed en toont ons enkele van de in Leuven oudst bewaarde raamkozijnen en deuren.

The White Rabbit Expo 2-5 oktober 2014 Instituut voor Land- en Waterbeheer Vital Decosterstraat 102, 3000 Leuven

Blijf op de hoogte en hou deze kunstenaars in het oog!