We moeten kleur en magie terugbrengen om de mensen te redden van beton en cijfers.

Ik maak graffitischilderijen op gerecycleerd materiaal dat ik vind in de stad. Het is een poging om de straten te zuiveren van afval maar bovendien hou ik ook van de ruwe materialen en het feit dat ze een geschiedenis hebben. Ik schilder op oude ramen, metalen platen, gebroken tafels, … , om de stukken die geen waarde meer hadden, een nieuw leven te geven.

Mijn schilderijen gaan meestal over mensen. Ik probeer de mensen iets bij te brengen over zelfrespect en de schoonheid van het menselijk lichaam. Ik vul de details niet in zodat er plaats is voor dromen. Schoonheid is een ogenblik dat ik probeer vast te leggen. Maar nog meer schilder ik gewoon omdat het leuk is.

Mijn andere passie is muziek. Ik speel drum in de rockgroep Headlight. Wanneer we optreden bodypaint ik mijzelf en transformeer ik in iets anders. Onze liedjes gaan over de pijn en de vreugde van het leven. We spelen met enkele fouten maar we houden dan ook van onze vrijheid.

Onlangs ontdekte ik ook de kunst van het lightpainten. Dit is een mix tussen schilderkunst en fotografie en het vereist het dansen in het donker met een lichtbron.

Met The White Rabbit hoop ik enkele nieuwe technieken en ideeën te ontdekken. Het feit dat ze verschillende kunstvormen proberen te mengen, vind ik een spannend aspect. Ik wil botsen met andere kunstenaars en zien welke baby’s we kunnen creëren..

Mattman
Graffiti Art
facebook